Här följer en god gräddsås med enbär som passar till dovhjort och annat vilt.
Huvudingrediens för 4 personer.
2 msk smör
1/2 gul lök,finhackad
1/2 palsternacka,hackad
1/4 rotselleri,hackad
1 morot,hackad
1/2 äpple,hackat
1 tsk enbär,grovhackade
3 vitpepparkorn
1 krm timjan,torkad
1 krm rosmarin,torkad
1/2 lagerblad
5 dl köttbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1-2 msk smör
Gör så här
Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och äpple under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt enbär, vitpepparkorn, timjan, rosmarin, lagerblad, buljong och grädde.
Koka till ca 4 dl återstår.
Sila genom fin sil.
Koka på nytt och smaka av med salt, peppar och gelé.