It’s all about the sauce.


Här följer en god gräddsås med enbär som passar till dovhjort och annat vilt.

Huvudingrediens för 4 personer.

2 msk smör

1/2 gul lök,finhackad

1/2 palsternacka,hackad

1/4 rotselleri,hackad

1 morot,hackad

1/2 äpple,hackat

1 tsk enbär,grovhackade

3 vitpepparkorn

1 krm timjan,torkad

1 krm rosmarin,torkad

1/2 lagerblad

5 dl köttbuljong

3 dl matlagningsgrädde

1-2 msk smör

Gör så här

Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och äpple under omrörning i ca 1 minut.

Tillsätt enbär, vitpepparkorn, timjan, rosmarin, lagerblad, buljong och grädde.

Koka till ca 4 dl återstår.

Sila genom fin sil.

Koka på nytt och smaka av med salt, peppar och gelé.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s