It’s all about the sauce.


Här följer en god gräddsås med enbär som passar till dovhjort och annat vilt.

Huvudingrediens för 4 personer.

2 msk smör

1/2 gul lök,finhackad

1/2 palsternacka,hackad

1/4 rotselleri,hackad

1 morot,hackad

1/2 äpple,hackat

1 tsk enbär,grovhackade

3 vitpepparkorn

1 krm timjan,torkad

1 krm rosmarin,torkad

1/2 lagerblad

5 dl köttbuljong

3 dl matlagningsgrädde

1-2 msk smör

Gör så här

Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och äpple under omrörning i ca 1 minut.

Tillsätt enbär, vitpepparkorn, timjan, rosmarin, lagerblad, buljong och grädde.

Koka till ca 4 dl återstår.

Sila genom fin sil.

Koka på nytt och smaka av med salt, peppar och gelé.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: