Thörnströms Privata Rum.


Så var denna torsdagskvällen över och smaklökarna samt doftsensorerna har fått sitt. Både jag och Victor är väldigt nöjda över kvällen med Munskänkarna hos Thörnströms Privata Rum nästan vid Kronhusbodarna i Göteborg.

Vi började med att prova tre olika viner från tre olika länder som en halvblind provning. Det innebär att man får veta vilka viner som serverades men inte vilket vin som fanns i respektive glas. Det var ganska enkelt så jag och min bordsgranne beslutade att vi också skulle gissa på alkoholhalten. Båda vi lyckades gissa på två av tre, jag tycker det var bra gjort av oss.

Efter provningen blev det tre rätters middag med tillhörande vinpaket. Det var fantastiskt gott rakt igenom måltiden. Duktig kock!

Meny

Lättrökt rödingfilé med syrad gurka, pocherat vaktelägg och fänkålscrudité.

Timjanstekt ryggbiff med rödvinssky, bearnaisesås, hasselbackspotatis och krispig grönkål.

Lime pannacotta med kokossorbet och krossade drömmar.

Ovan Riesling drack vi till förrätten, mycket gott!

Till varmrätten blev det ett rött vin från Bordeaux och till efterrätten ett italienskt Muscat d’Asti.

Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: