Vin och mat.


Så var denna torsdagskvällen över och smaklökarna samt doftsensorerna har fått sitt.

Det har varit en mycket trevlig kväll med Munskänkarna hos Thörnströms Privata Rum nästan vid Kronhusbodarna i Göteborg.

Vi började med att prova tre olika viner från tre olika länder som en halvblind provning. Det innebär att man får veta vilka viner som serverades men inte vilket vin som fanns i respektive glas. Det var ganska enkelt så jag och min bordsgranne beslutade att vi också skulle gissa på alkoholhalten. Båda vi lyckades gissa på två av tre, jag tycker det var bra gjort av oss.

Efter provningen blev det tre rätters middag med tillhörande vinpaket. Det var fantastiskt gott rakt igenom måltiden. Duktig kock!

Meny

Lättrökt rödingfilé med syrad gurka, pocherat vaktelägg och fänkålscrudité.Timjanstekt ryggbiff med rödvinssky, bearnaisesås, hasselbackspotatis och krispig grönkål.Limepannacotta med kokossorbet och krossade drömmar.

Ovan Riesling drack vi till förrätten, mycket gott!

Till varmrätten blev det ett rött vin från Bordeaux och till efterrätten ett italienskt Muscat d’Asti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s