Julmarknad i Lübeck.


Vi åkte en helg till Lübeck för att gå på julmarknad och ha det gött. Tyvärr blev jag förkyld dagarna innan så det var för mig stundtals lite jobbigt. Direkt efter frukost på lördagen blev det stadsvandring med en lokal guide som berättade om Hansestadt Lübecks historia, jag fick med mig en massa kunskap på vandringen. Flera byggnader här är med på Unescos världsarvslista bland annat Holstentor. Mycket intressant.

Lejonen som finns i Lübeck symboliserar Hertigen av Sachsen som byggde upp staden efter en brand. Hertigen kallades Henrik Lejonet.
Holstentor, det är ingen synvilla, det lutar.
Här förvarade man salt.

Det fanns flera julmarknader i staden med ungefär samma utbud. Efter Glühwein med marsipan på Café Niederegger gick jag tillbaka till hotellet för att vila lite för det var så jäkla kallt. Fru och vännina gick runt själva och kikade på marknaderna. På kvällen piggnade jag till efter lite mat och öl på Ratskeller. Kvällen blev rolig med mycket folk, god stämning och massor av mat och dryck. Det blev inte sent för julmarknaderna stänger redan klockan 22.

Lumumban är slut, dags för Glühwine.
Bildspel
Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: