Golf i Fjällbacka


Vi har en tradition där jag tillsammans med mina arbetskamrater har en golftävling i Fjällbacka varje år. Den äger alltid rum kring hummerpremiären. Pga Covid och annat så har tävlingen ställts in ett par år, men nu blev den äntligen av.

Lunchen bestod av ärtsoppa och punsch.

Fjällbacka gav oss vackert väder men det var blåsigt vilket var lite utmanande att kunna nå vissa hål i motvinden. På några hål fick vi tyvärr regn.

Hål 1 till vänster och hål 18 där man skall över vattnet mot green.

Jag spelade bra första nio och ledde med 6 poäng inför de avslutande hålen. Det gick lite knackigare och jag kände flåset i nacken att de övriga som började närma mig resultatmässigt. På artonde hålet misstänkte jag att det nog enbart skilde ett poäng mellan mig och tvåan. Jag hade gjort ett bra utslag och skulle bara över vattnet med andra slaget. Dan som var närmast mig fick ett dåligt utslag och senare hamnade han dessutom i vattnet på sitt andra slag så jag kunde lugnt putta i för att vinna tävlingen på 35 poäng totalt. Det var första gången jag vunnit denna tävling.

Prispokalen delades ut, traditionsenligt, på den efterföljande middagen och dagen till ära blev det skaldjur då det ju faktiskt var hummerpremiär denna veckan och den lokala fiskaren hade sparat några extra fina djur till oss. Det kan inte bli färskare än så här. Vin, bröd och majonäs till. Vi drack en torr riesling till från Sander.

Förrätt – nykokta burfångade havskräftor
Nykokt hummer
Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: