Ikväll åt vi fläskfilé med kantareller med en mycket god portvinssås. Måste dela med mig av receptet. Portvinet jag använde var Sandeman Invalid Port, helt perfekt i såsen men även god att dricka som den är till grönmögelost och pepparkaka.
Ingredienser:
2 schalottenlökar
1 krm timjan
5 msk balsamvinäger
3 dl portvin
2 msk oxfond
1 dl vatten
1 msk svartvinbärsgelé
25 g smör
Så här gör du:
Finhacka löken och fräs mjuk i en klick smör i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger och timjan. Reducera tills hälften är kvar. Tillsätt portvinet och reducera igen tills knappt hälften är kvar.
Blanda i oxfond, vatten och gelé. Koka utan lock ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila ev. såsen.
Rör ut maizena i lite vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och blanda ner smöret i bitar. Rör tills smöret har smält.
Det blev tre matlådor av resterna 👍🏼