Portvinsås


Ikväll åt vi fläskfilé med kantareller med en mycket god portvinssås. Måste dela med mig av receptet. Portvinet jag använde var Sandeman Invalid Port, helt perfekt i såsen men även god att dricka som den är till grönmögelost och pepparkaka.

Ingredienser:

2 schalottenlökar
1 krm timjan
5 msk balsamvinäger
3 dl portvin
2 msk oxfond
1 dl vatten
1 msk svartvinbärsgelé
25 g smör

Så här gör du:

Finhacka löken och fräs mjuk i en klick smör i en kastrull. Tillsätt balsamvinäger och timjan. Reducera tills hälften är kvar. Tillsätt portvinet och reducera igen tills knappt hälften är kvar.

Blanda i oxfond, vatten och gelé. Koka utan lock ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila ev. såsen.

Rör ut maizena i lite vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och blanda ner smöret i bitar. Rör tills smöret har smält.

Det blev tre matlådor av resterna 👍🏼

Länk till matreceptet.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: