Bröllopsdag och ArtQueens.


I fredags den 21 maj var vår 27:e bröllopsdag och det firade vi med lite mat hos dottern. De serverade oss lite grillspett med tillbehör. Till maten hade jag med mig La Spinetta Barbera d’Asti Ca di Pian 2017. Vinet vann på lite luftning innan maten, så dekantera minst 1 timma innan.

Vinet är klassat som DOCG, vad innebär detta? Jo, att vinet ha åtnjutit DOC-klass i minst 5 år. Bland annat att man använt en godkänd druva i området, godkänd tillverkningsmetod och att lagring har skett i regionen. Efter 5 år av bra och jämn kvalitet kan man således nå ytterligare en högre klass med ytterligare åtgärder och tester. Till det kommer att vinerna måste vara buteljerade i den region det odlats och tillverkats och alla viner provsmakats av en oberoende kommitté innan de buteljeras för att garantera ypperlig kvalitet. DOCG blir den högre klassningen.

Good stuff! La Spinetta kan sin sak.

Dagen efter åkte vi till Marstrand för att vi ville se ArtQueens aRt & fashion crew. Vilka kläder de hade. Roligt gäng med en udda hobby. Läs mer på hemsidan. Visst är de härliga.

Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: