Rothenburg ob der Tauber.


Tittar tillbaka på resor jag gjort tidigare. Jag gillar denna staden i Tyskland. Mysigt att gå omkring och kika. Jag tycker om arkitekturen och historien kring staden.

Staden är från 1100-talet, men historien från 30-åriga kriget är det som man pratar om på plats.

Staden stormades av de kejserliga trupperna under general Tilly men staden gjorde motstånd i hopp om att svenska trupper skulle komma till undsättning. Ingen förstärkning kom och staden skulle skövlas och brännas. Staden fick då ett val. Om någon kunde dricka en glasbägare med 3 1/4 liter vin, så skulle staden skonas! Den gamle borgmästaren Nusch antog vadet och svepte hela bägaren, och Tilly skonade staden.

Walt Disneyfilmen Pinocchio inspirerades av staden, vilket jag kan förstå.

Staden är väl värd ett stopp när man är på väg söderut.

Plönlein
Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: