Glimmingehus


Vår Österlenresa fortsatte denna lördag till den medeltida borgen Glimmingehus, bara 5 minuter från vårt boende. Där gick vi en guidad tur och fick höra historien bakom borgen och alla inbyggda hemskheter och fällor som finns.

På den tiden var borgen ointaglig och hade en vallgrav runt om med en klaffbro. Kom man över bron och in på borggården så väntade nästa problem för de attackerande styrkorna och så vidare. Fälla efter fälla.

Guiden var väldigt bra och berättade allt med stor inlevelse.

Här är Annika med sin fina tröja som numera är ett minne blott. Den har blivit tvättad i för varmt vatten efter resan, så nu passar den ett barn. Det kom lite svordomar för en stund sedan från henne.

Skampåle för det misstaget fick det bli.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: