Från en historia till en annan.


Efter medeltidshistoria och konstutställningar så åkte vi till Åhus för ett besök hos Absolut Vodka där vi hade bokat oss för guidad visning och provsmakning.

De bjöd på en historieberättelse om grundarens Lars Olsson Smiths hela resa från fattigdom till vad bolaget är idag. Hur han ville tillverka en ren och drickbar vodka utan en massa gifter och finkeloljor. Efter berättelsen, som de framförde på ett proffsigt sätt, fick vi smaka på deras standard vodka där vi också fick tips om hur man skall smaka av drycken. När man gjorde som de sa fann jag en hel del smaker som man inte känt tidigare. Intressant.

Efter en liten snaps så var det dags för att se en liten del av destilleringen och där de buteljerar alkoholen. De tillverkar enbart på beställning fick vi lära oss. Mest sålda är standard vodkan och den med citronsmak.

Efter visningen var det dags för oss att blanda och skaka oss en egen cocktail. Vi fick göra en egen Cosmopolitan som vi sedan fick dricka när de visade sina olika kampanjer de haft genom åren. Proffsigt hela vägen och det verkar på personalen vi träffade att det är ett bra ställe att jobba på.

Deras premium vodka vid namn Elyx måste jag testa någon gång. Vetet är skördat från en enda gård som enligt Absolut har den bästa jordmånen för att få fram den optimala smaken för en perfekt Vodka Martini.

Vi tog en drink till innan vi åkte tillbaka till Simrishamn för god middag hos Röken by Sonesson.

Jag åt halstrad pilgrimsmusslor med blomkålpure, picklade kantareller, friterad lök och dill som förrätt. Till varmrätt åt jag röding, apelsinsmörsås, fänkål, gurka, dill och laxrom.

Vet inte om jag var påverkad av spriten men är inte elskåpen ovanligt snygga i Simrishamn? De har ”sockor” på stuprören också.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: