Ystad, Kåseberga och Kivik.


Vi åkte på en liten semesterweekend till Österlen med vänner. Vi hade bokat var sitt rum i en skånelänga precis utanför Hammenhög. Ett ombyggt stall fick vi bo i, men vad gör det. Vi skall inte sitta på rummet under vår vistelse ändå. De hade en bastu och pool som vi fick utnyttja vilket vi gjorde var kväll efter vår rundvandring. Värdarna startade alltid upp bastun lagom tills vi kom tillbaka på kvällen. De hade också fyllt på med öl i kylen. Det var skönt och avkopplande att summera dagen i bastun. Nedan får ni ett axplock av vad vad vi gjorde denna dag.

Efter att ha inkvarterat oss så åkte vi till en galleria som heter Kabusa för att köpa en målad ko. Det var öppet på hemsidan men inte i verkligheten, men vi forcerade grinden så de kunde inte göra annat än att bjuda in oss. Ägaren såg det komiska och visade in oss till utställningen, då vi ändå var där och han också. Det var ett bra besök, har ni möjlighet så åk dit. Lite kuriosa – huset ägdes tidigare av Johanna Lind Bagge tillsammans med hennes förra make.

De säljer målade, limiterade, miniatyrer av kor som årligen ställts ut i världen i den så kallade Cowparade.

Efter galleriet åkte vi till Ystad för att äta en sen lunch på restaurang Gränden. God och prisvärd mat serverades utomhus där vi satt i sensommarsolen. Efteråt gick vi en stadspromenad i Ystad.

Kåseberga och Ale stenar får man inte missa när man är på Österlen så vi besökte naturligtvis detta ställe vid solnedgång. Magiskt vackert.

Kvällen avslutades på en pizzeria i Kivik, innan hemfärd till rummet och bastun.

Fridens Gårdskrog, annorlunda, mysigt och god mat. Tur vi hade en privat guide med oss som hade bokat bord. Vi hade nog aldrig tänkt på eller hittat hit till detta ställe om vi åkt själva.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: