Vin till havskräftorna.


Igår blev jag nyfiken på vin från producenten Hugel. Familjen Hugel har varit vinmakare och gjort vin i 13 generationer. De har sitt säte i Alsace som ligger i Frankrike nära gränsen till Schweiz. Dem kan man besöka i en vacker by som heter Riquewihr. Enbart byn verkar vara värt ett besök, även för den som inte är intresserad av vin.

Riquewihr ligger nu på min bucketlist.

Jag gjorde slag i saken och beställde två av deras viner, som jag kommer att smaka på en planerad kräftskiva efter vår ”rensning”. Dricka ett glas vin till mat är helt okej enligt vårt kostschema efter vecka 12. Då skall man välja något som är riktigt gott. Jag ser mycket fram emot detta.

Jag beställde deras Hugel Classic Riesling 2018 och Hugel Estate Riesling 2016. Skillnaden På dessa är att druvorna till Estate är speciellt utvalda druvor från olika gårdslägen och den är längre lagrad. Den är lite mer komplex och fyllig, så man bör dricka den till kanske fisk med en fetare sås till. Majonnäs till kräftorna måste vara perfekt, tänker jag.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: