Brännö


Vi tog buss och sedan spårvagn till Saltholmen där vi hoppade på Västtrafiks båt till Brännö. Det var skönt att slippa krångla med bil och försöka hitta en parkeringsplats på Saltholmen.

Väl på ön så gick vi en lång promenad där vi bland annat besökte Hasses systrar som höll på att röja på sin tomt. De skall bygga hus på Brännö och flytta dit troligtvis nästa år.

Vi gick bland alla husen, vilket är hur mysigt som helst. Ett kort stopp gjorde vi på den kända Brännö brygga, men det är inte mycket att se egentligen. Ligger bara en kiosk där.

Istället för fika gick vi till vattenhålet Brännö Värdshus där vi släckte törsten med Brännöl. Deras egna öl av lagertyp, men det är Grebbestads bryggeri som tillverkar ölet.

Annika är nöjd efter en liter öl.

Efter två flaskor var så gick vi vidare till Brännö varv. Ett annorlunda ställe som ser ut som ett Surf Shack. Där finns också ett Bed and Breakfast. Allt ägs av våra vänners kusin.

Ett normalt år brukar man kunna ta en öl och lyssna på en trubadur eller ett band som spelar men tyvärr har detta varit omöjligt under Corona. De har haft det tufft och inte kunnat erbjuda ungdomar sommarjobb i samma omfattning som tidigare år.

De har goda pizzor och vi mumsade i oss deras löjromspizza innan det var dags att ta båten hemåt igen.

Jag kan rekommendera en heldag på Brännö. Tag med badkläder och åk dit med Västtrafik, då ön inte har någon gästhamn. Njut!

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: