Strömstad


I fredags åkte vi upp till Strömstad för att umgås med Julia och Marcus under helgen. Marcus är uppvuxen här och vi fick möjligheten att träffa hans syskon och mamma. Mamman bor ute på landet och det blev en trevlig grillkväll utan regn. Jag fick med mig ett gott recept på potatissallad. Bobbies potatissallad från Kanada.

Efter en natts sömn vaknade vi på Scandic Laholmen och i dessa Coronatider hade vi fått en slottid då vi kunde äta frukost. Man blev serverad vid bordet med bröd, ost, skinka, juice och kaffe. Sedan kunde man beställa till äggröra, kokt ägg, omelett och pannkakor om man ville.

Efter frukost blev det en promenad i Strömstad och sedan en tur till Nordby köpcentrum då vädret var lite sådär. Det var lite människor på köpcentrumet mot normalt. Parkeringsytorna och matställena gapade tomma. I godisaffärerna var det tomt på norrmän och hade flera varor med kort datum vilket tyder på att omsättningen varit låg från mars-juli.

Vid vattningförbud.

På kvällen hade vi bokat bord på Strömstad Spa hotellet tillsammans med Julia, Marcus och Marcus mamma. Det var det enda lediga då de flesta restauranger i centrum var uppbokade. Så turister fanns, dock enbart svenskar.

Annika åt en hel trerättersmeny men jag nöjde mig med entrecôte och en efterrätt. Goda viner drack vi till. Medans de andra åt sin förrätt och jag väntade på min varmrätt drack jag en torrt vitt vin från Ungern utav druvan Furmint, en druvsort som har 122 olika namn. Jättegott var det.

Det var en trevlig vistelse och när jag skriver detta så väntar vi på vår slot tid till frukosten.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: