Smögen


Idag blev det hemester på Smögen. På vägen dit regnade det men när vi körde av E6 med riktning mot kusten så klarnade det snabbt upp.

Vi hittade en parkeringsplats nära den berömda Smögenbryggan, men vi lämnade snabbt den och gick över på andra sidan kanalen. Det blev en helt ny upplevelse för oss. Vad fint och lugnt det var ”på andra sidan”.

Där fanns fina lägenheter med uteplatser och möjlighet att lägga till med sin båt utanför lägenheten. Nära till bad var det också. Prisnivån på lägenheterna var som ett året runt boende i Göteborg. Först insatsen och sedan avgift varje månad.

Vi gick vidare för att äta lunch och hamnade på Musselbaren. Vi åt blåmusslor som vi båda tycker om och det var jättegott. Kaffe och kaka ingick i Bistromenyn. Bra och trevlig personal, vi kan rekommendera detta ställe. Skönare att sitta här än på ”bryggan” med mycket folk och sämre mat för nästan samma pengar.

Efter lunchen blev det promenad på ”bryggan”, eller rättare sagt kryssning mellan människor och butiker. Vid infarten till hamnen kom en större fiskebåt som lossade sin fångst vid kajen. Samtidigt passade vi på att äta lite glass och bara njuta av allt som pågick runt omkring oss. Uppe på taken spanade trutarna efter mat. Om någon turist inte hade uppsikt på sin räkbaguette, var en trut snabbt där och stal den.

Sedan var det kul att få höra en riktig Smögendialekt från en fiskare. Både jag och Annika skrattade när vi hörde han prata med en turist.

Vi har haft en så mysig dag men innan vi åkte hem besökte vi också Ramsvikslandet och Sotekanalen. Missa inte det om ni är i närheten av Smögen eller Hunnebostrand. Bara ett tips.

Imorgon bär det av till Strömstad.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: