Vandringsresa i Andorra, dag 3.


Gårdagen var en ganska lätt vandring men idag skall det bli lite tuffare då det hade regnat och haglat på kvällen. Guiderna var osäkra på hur lederna i Ransoldalen skulle vara efter regnet, men framförallt sa de att vi har lite mer bråttom idag för att slippa undan ett annalkande oväder på eftermiddagen. Tuffa gruppen skall bestiga toppen Pic de la Serrera, 2913 m och för att komma dit i tid och tillbaka innan ovädret var de tvungna att hålla ett ganska snabbt tempo. Våra vänner sa sedan vid middagen att de fullkomligt ”sprang” upp och ner på toppen. Med tanke på tempot så valde jag även idag mig till den ”lätta” gruppen som skall gå samma väg med ett lugnare tempo som den svårare gruppen men inte göra någon toppbestigning.

Ransoldalen

 

Vandringen visade sig vara ett litet äventyr med lite klättring och passera lite forsar med mera. Över denna forsen var det en familj som passerade över. Först bar mannen över sina barn, två pojkar i 6-8 års åldern, och sedan sin fru på ryggen. Hade han halkat så kunde det ha sluta illa då strömmen var ganska stark.

Ransoldalen

 

Man har en fördel om man inte är höjdrädd!

Ransoldalen

 

Här väntar vi in gänget som kom lite efter pga klättringen.

F180712-059

 

Kort paus vid en sjö innan fortsatt klättring till nästa sjö på ca 2650 meter.

Ransoldalen

 

Nu började ovädret komma in så vi påbörjade nedgången där vi fick gå på skrå och passera glaciär där forsen brusade under. Guiden var tydlig med att vi skulle hålla avstånd så att den inte skulle brista.

Passerar över en glaciär

 

Det visade sig att ovädret inte blev så farligt under vandringen, bara ca 30 min regn och vind, sedan sprack det upp igen.

Ransoldalen

 

Regnet återkom ihärdigt när vi precis satt oss i bussen tillbaka till hotellet.

Jag tyckte denna vandring var rolig då det var så många olika moment men flera i gruppen var mer skeptiska och tyckte det var tufft med klättringen och dåliga stigar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s