Svag för Islay.


Nu är jag hemma igen efter en sejour i Uddevalla,  i mitt förra inlägg lovade jag tala om vilket vin som blev bäst till Biff Wellington. Enligt mig så är det absolut bordeaux vinet  som passade bäst, vilket också var min misstanke hela tiden. Vinet växte i munhålan och i näsan tillsammans med maten. Riktigt gott var det, Château Belgrave är ett super vin.

Anledningen till resan till Uddevalla var att hämta min inköpta flaska whisky som min vän H förvarat åt mig och samtidigt ha det trevligt över en bit mat och dryck. Vi fick för en tid sedan chansen att köpa en flaska från ett privat fat från det lilla destilleriet som heter Kilchoman. Jag har fastnat för de rökiga whisky sorterna på den lilla ön Islay, men detta destilleri besökte vi aldrig när vi var där. Så det blev lite spännande att nu få möjligheten att smaka på en dram från Kilchoman. Denna är en specialare tagen från ett privat fat, köpt av Master Blender Angela. Finns således en begränsad upplaga och min flaska har nr 170 utav 246. Angela jobbar som Master Blender hos Mackmyra och tagit fram flera belönade recept så detta har jag sett fram emot.

Whiskyn är lagrad på bourbon fat sedan 2006 och tappad på flaska 2017.

Härligt rökigt och en viss sötma från bourbon faten, gott att sippa på under våren! Stark men går att dricka utan att tillsätta vatten.

Slàinte mhath!

F180204-003

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: