Champagne, igen!


Ingen kurs idag, dock en provning.

En Crémant, tre Champagne och en italiensk Rotari. Alla var gjorda på den traditionella metoden och var blanc de blancs.

 

Denna kvällen fick vi dessutom prova fyra olika ostron, helt naturellt. Tre franska och ett svenskt. Det överraskande var att det var en tydlig skillnad och det svenska ostronet fick väl godkänt av mig.

 

Vi fick prova Fines de Claires Vertes label Rouge, ett superbra ostron med grönt kött. Men bäst var La Spéciale – Pousse en Claire – Label Rouge. Ett köttigt ostron som fått vila flera månader i en Claire med mindre än 5 ostron per kvadratmeter. Dvs. hade ostronet fått växa till sig ordentligt och blivit riktigt stort och rejält.

Kvällen avslutades med en fiskgratäng på torsk med hummersås och räkor.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: