Vin från Kroatien, är de goda?
Förmiddagen använde vi till att vandra omkring i Krka nationalpark med sina vattenfall. Mer om det kommer senare som ett separat inlägg. Vid 12-tiden körde vi upp i bergen för att besöka Bibich vingård som ligger nära byn Plastovo. Vi fick gå in i deras vinprovningsrum där vinproducenten Alen Bibić fru Vesna hade dukat upp ett helt bord av olika smakprover, typ Tapas. På vingården kan man på kvällarna äta mycket gott på deras förstklassiga restaurang och prova deras fina viner.

Idag fick vi prova två vita, två röda och ett rosé. Alla var av hög kvalitet och med mig hem kommer jag ha PS, R6 och Sangreal Merlot.
- 2015, PS – ett friskt vitt vin gjort på Pinot Grigorio eller Pinot Gris som det heter på andra ställen. Lite honung och äpple luktar det.
- 2015, R6 – fylligt rött med doft av mörka bär, kryddor och tobak. Vinet har legat på ekfat 12 månader innan buteljering. God syra och lite tanniner. Vinet är gjort på de inhemska druvorna Babić, Plavina och Lasin.
- 2013, Sangreal Merlot – mer fylligt rött än R6 med djupare doft av mörka bär och strävare. Gjord på Merlot druvan och lagrad på ekfat 24 månader innan buteljering.
En tanke på “Hrvatska vino.”