Hrvatska vino.


Vin från Kroatien, är de goda?

Förmiddagen använde vi till att vandra omkring i Krka nationalpark med sina vattenfall. Mer om det kommer senare som ett separat inlägg. Vid 12-tiden körde vi upp i bergen för att besöka Bibich vingård som ligger nära byn Plastovo. Vi fick gå in i deras vinprovningsrum där vinproducenten Alen Bibić fru Vesna hade dukat upp ett helt bord av olika smakprover, typ Tapas. På vingården kan man på kvällarna äta mycket gott på deras förstklassiga restaurang och prova deras fina viner. 

Idag fick vi prova två vita, två röda och ett rosé. Alla var av hög kvalitet och med mig hem kommer jag ha PS, R6 och Sangreal Merlot.

  • 2015, PS – ett friskt vitt vin gjort på Pinot Grigorio eller Pinot Gris som det heter på andra ställen. Lite honung och äpple luktar det.
  • 2015, R6 – fylligt rött med doft av mörka bär, kryddor och tobak. Vinet har legat på ekfat 12 månader innan buteljering. God syra och lite tanniner. Vinet är gjort på de inhemska druvorna Babić, Plavina och Lasin. 
  • 2013, Sangreal Merlot – mer fylligt rött än R6 med djupare doft av mörka bär och strävare. Gjord på Merlot druvan och lagrad på ekfat 24 månader innan buteljering. 
Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

En tanke på “Hrvatska vino.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: