Pizza bianco – god förrätt eller tilltugg till bubbel.


Måste förmedla även den goda förrätten vi hade igår. Så enkelt men så gott.

Ingredienser

¼ fänkål

40 g prästost

125 g smördeg, kavlad ca 15 x 25 cm

1 näve bladspenat

1 dl creme fraiche

50 g löjrom

Gör så här:

Värm ugnen till 190°C. 

1. Skiva fänkålen tunt och riv prästosten. 

2.Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på creme fraichen, lägg på fänkål och bladspenat och strö över osten.

3. Ugnsbaka  tills smördegen är frasig och ”pizzan” har fått färg. Skär ”pizzan” i  bitar och toppa med löjrom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s