Le Marathon du Médoc


Kvällens vinprovning med Munskänkarna skedde på Fars Hatt och temat var Marathon du Médoc då vår provningsledare för kvällen gjort detta lopp för några år sedan. Vi fick prova fem viner från några av de slott som man passerar när man springer alla 42195 m. Start och mål ligger i Pauillac och det är vinprovning hos ett flertal slott, enligt kartan är det markerat 59 st slott som man passerar.

Om ni tänker springa i år så är ni redan för sent ute, under februari-mars anmäler man sig och det är ett begränsat antal som kan springa.

Info om loppet finns här.

IMG_1767

Vinlistan

  • (2071) La Fleur de Haut-Bages Liberal, 2012, från Frankrike Frankrike, Pauillac. (299 kr).
  • (99369) Château Gruaud Larose, 2013, från Frankrike Frankrike, Saint Julien. (509 kr).
  • (99413) Château Phelan-Segur, 2013, från Frankrike Frankrike, Saint-Estéphe. (319 kr).
  • (3000) Château Grandis, 2004, från Frankrike Frankrike, Haut-Medoc. (178 kr).
  • (2479) Château L’Ermitage, 2013, från Frankrike Frankrike, Listrac-Médoc (126 kr).

Vad tyckte jag?

Vid provningen tyckte jag att Château Gruaud Larose var det absolut godaste med mycket frukt och bra balans. Enligt provningsledaren har viner från Saint Julien en tydligare svart vinbärston vilket jag märkte. Även Château Phelan-Segur gillade jag men det vinet var betydligt strävare och inte lika fruktigt.

Château Grandis var äldst av de provade vinerna och det kunde man se på färgen och känna doften var stall och multna löv men efter att glaset fått stå ett tag kom det fram mycket mer frukt i doften och till maten blev det vinet min favorit.

Vi åt stekt ankbröst med björnbärssås, varma grönsaker och Pommes Croquettes.

Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: