Vintips inför sommaren


Med inspiration från mässan förra helgen blev det några goda och crispiga Chardonnay viner till sommarens fiskrätter. En av vinerna skall  jag spara till år 2018.

 

Vinet längst till höger, Chablis 1er Cru MONTÉE DE TONNERRE, kan lagras 7-8 år. 

De två övriga blir gott till fisk och skaldjur på altanen redan i sommar. Cotês du Jura tror jag kan bli perfekt till grillad fisk.

Läste just i en annan blogg att mindre kända distrikt kommer att bli populära under 2016 såsom Jura. Tänk vad modern min smak är ändå, tur att man är nyfiken också.

Dessutom kommer bubbeldrickandet bestå eller till och med öka under 2016. En ökning tror jag absolut på för alla som är födda 1966 kommer troligtvis skåla i Champagne, Cava och Prosecco flera gånger under detta år.

Jag hade inget nyårslöfte men jag lovar att dricka mindre i år, men bättre 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s