Biodynamiskt


I torsdags investerade jag i några flaskor biodynamiskt odlat vin, vad är nu detta?

Biodynamiskt vin är i grund och botten ekologiskt vin med ytterligare en eller flera dimensioner. Biodynamiska odlare väger in naturens naturliga mönster på ett mer omdömesgillt sätt än andra odlare. Till exempel så har man bestämda idéer om när man ska plantera en vinstock, när vinet ska buteljeras med mera.

Har inte provat vinet ännu men skall göra det inom kort.

Vinet kommer från Rhone och heter Mas de Libian Bout d’Zan 2014 och finns/fanns på Systembolaget beställningssortiment i ett begränsat antal med ett hemligt nr som man kan få om man är med i Johan Lidbys Vinklubb. (129 kr flaskan).

Vinet skall ha en tydlig doft av lakrits, det skall jag återkomma om efter jag provat mitt vin. Kassabiträdet hos det Systembolag som jag hämtade vinet var väldigt intresserad och hade en massa frågor då han tyckte det var spännande med ett biodynamiskt vin från Rhone, tur att jag var ensam och att det inte var en kö så det blev lite tugg oss emellan.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: