Besök en vingård.


När man ändå besöker Italien och är i Toscana så måste ett besök på vingård vara obligatoriskt. Så blev det även för oss, vi besökte Fattoria il Poggio som ligger i den lilla byn Montecarlo.

F150728-102

F150728-103

Innan provsmakning av vin och god mat fick vi en liten föreläsning om vin- och olivodling. Mest information fick vi gällande processen av olivolja och hur man skall kunna skilja på bra och dålig olja. Intressant var det.

F150728-109

F150728-108

 

När vi sett färdigt på deras manuella olivpressar så fick vi sätta oss ute i trädgården under ett solskydd och på borden stod det framdukat sex olika viner. Tre vita och tre röda som skulle drickas i en förbestämd ordning. Sjätte och sista röda vinet fick man inte prova förrän till varmrätten.

Under tiden vi provade de övriga sorterna så bar man in, olivolja, bröd, bruschetta, prosciutto, salami, pasta, oliver, kyckling, kött, sallad, parmesan m.m. Vi åt och drack med belåtenhet och det var många skratt.

Vi köpte med oss två sorter vin samt deras olivolja. Alltsammans var bra förpackade i lådor som busschauffören tog hand om. Det skall bli spännande att prova vinet hemma, undrar just om det är lika gott hemma som på plats?

Måltiden avslutades med mandelskorpor och dessertvin. Eller inte, för innan vi fick gå skulle vi ta en Grappa för att lugna magen, klockan var ju bara 14:30. Efter lunchen åkte vi tillbaka till hotellet där vi snabbt bytte till badkläder och hamnade i poolen.

F150728-104

F150728-110

 

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: