Paps of Jura.


Första morgen på Islay startade med en riktig Skotsk frukost vilket innebär korv, bacon, vita bönor, ägg, champinjoner, potatisbröd, tomat, black pudding, rostad bröd, marmelad och kaffe.

bild 1Detta stod man sig på väldigt länge och det blev vår standard frukost hela vår vistelse. Innan avfärd till första destilleriet på Jura så gick jag ut på Main Street och tog kort på den runda kyrkan i Bowmore. En av två i Skottland. Att den är rund beror på att ingen djävul kan gömma sig i ett hörn, så finurligt tänkt. Taket hålls uppe av en enda massiv pelare som är centralt placerad.F140516-077Skottland och Islay – det skall ju vara dåligt väder och regn men icke denna dag, så underbart.F140516-082Här är en bild precis innan vi åker nerför backen till Port Askaig där vi skall ta färjan över till Jura. Så glad man blir när vädret är bra. Nere vid färjelägret pratar vi lite med andra personer som väntade på färjan. Han skulle över och bo i husbil på Jura för att springa ett löplopp från Craighouse och upp på Paps of Jura och tillbaka. Paps of Juras högsta punkt är 785 meter (2575 fot) att jämföra Danmarks högsta punkt som ligger på cirka 170 meter över havet. De är branta kullarna med distinkta koniska former liknar kvinnobröst. Ordet pap är ett gammalt ord för fornnordiska ursprung för den kvinnliga bröst därav namnet Paps of Jura.

F140516-089På färjan över från Islay till Jura fick vi språklektion. Hur uttalar man Bunnahabhain och Caol Ila? Nu vet vi och snart är vi över på Jura.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: