Destination Bowmore.


Efter att ha anlänt i Port Ellen så hade vi ca 20 minuters raksträcka på väg A846 till Bowmore där vi skulle ta in på vårt förbeställda Bed & Breakfast. I Skottland får man vara beredd på överraskningar längs med eller på vägen, dessutom är vägarna väldigt smala och man kör på vänster sida.

Vi hade bokat rum på The Island Bear, det hade ett bra pris och det var fräscht trots heltäckningsmattor. Man kommer inte undan heltäckningsmattor i Storbritannien? Vår hyrda Landrover kunde vi ställa utanför, bilden nedan är tagen av Håkan från hans och Stefans fönster.

Efter att ha packat ur bilen, pratat med föreståndaren, Bobby, gällande vad vi ville ha till frukost och när, samt packat upp våra väskor på rummet så var det dags för den whiskyn som vi hade köpt i Iveraray, en ung Glen Moray.

Till whiskyn informerade Robert A oss andra helgens program. Han hade bokat in oss på fem destillerier med guidning, sedan fanns det några luckor för transport och mat som vi fyllde gemensamt. Men första kvällen på Islay skulle bli enbart en promenad innan läggdags. Vi hade ju varit på resande fot sedan 04.00. Efter 2-3 glas gick vi ut på byn för att kolla var man kan äta imorgon kväll och få lite frisk luft. Helt tomt och tyst på gatan denna torsdagkväll. Jo det fanns några ställen att äta på men vi tog inga beslut, nu visste vi i vartfall.

Nästa inlägg kommer att handla om när vi besökte Jura, mitt allra första whiskydestilleribesök någonsin.

Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: