Kennacraig till Port Ellen.


Efter Inveraray blev det några mil till i bilen på slingriga vägar tills vi kom fram till hamnstaden Kennacraig, där vår förbeställda färja väntade på oss, den som skulle ta oss från fastlandet ut till Islay och Port Ellen.

F140515-025

Vi hade en otrolig skön båtfärd med nästan stiltje och horisonten var så vacker.

F140515-029

Vi passade på att äta lite kvällsmat på båten då färden skulle ta cirka två timmar. Vad annars än en mörk Islay Ale och Haggisburgare.

F140515-036

F140515-035

Efter maten började vi närma oss Islay och vi kunde skymta några whiskey destillerier. (Naturligtvis så lämnade jag kvar mitt teleobjektivet i bilen så det fick bli bilder med 70 mm objektiv istället, det var inte tillåtet att gå ner till bildäck under färd). På bilden nedan står jag och fryser, då även jackan låg i bilen, bilden är tagen av © Håkan Alexandersson.

F140515-006

Första destilleriet vi passerade var Ardbeg. (Det står Arbeg tydligt på fasaden när man förstorar upp bilden, dock inte möjligt i detta forum).

F140515-038

Sedan såg vi Lagavulin och sist Laphroaig.

F140515-044

Destillerierna ligger otillgängligt med en massa kobbar och skär framför, etableringen av destillerierna så här otillgängligt är helt avsiktlig för när man tidigare producerade whiskyn olagligt på ön så kunde man se skattmasen komma från fastlandet denna väg. Då hann man i lugn ro demontera tillverkningen och gömma all sprit någonstans ute på ön innan han hann fram.

F140515-052

Så var man äntligen framme till Islay andra största stad Port Ellen.

F140515-050

Sakta gled vi in i hamn. Man hade även här ett destilleri för länge sedan men det är numera nedlagt. Dock finns det fortfarande flaskor att köpa för den som har mycket pengar i sin plånbok. Den billigaste på Systembolaget kostar ca 7000 kr.

F140515-054

På Islay har man de rökigaste whiskysorterna i världen och numera mältar man kornet i Port Ellen efter speciella recept för de övriga destillerierna på ön. Mer om detta kommer jag skriva om senare, nu skall vi i land och åka vidare till vår slutdestination Bowmore.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: