Kosta Bod


Det går i ett rasande tempo så man hänger knappt med. Det är mycket med både jobb och privatliv. Plötsligt är våren här med pollenbesvär, trädgårdsbestyr, däcksbyte, parmiddagar med mera. Skönt att frun hade bokat in lite Relax i min ”att göra lista”. 🙂

Den 22 mars for vi iväg till Kosta Boda Art Hotel för en spaweekend med två andra par – vad vi tyckte om Kosta beskriver Annika bra på sin blogg. (MiLike design).

Jag blev fascinerad av alla glasföremål som fanns för allmän beskådan, att de vågar ha framme dem!? T.o.m. på hotellrummet fanns det föremål som man dessutom kunde köpa. Skål, 12300 kr!

– ”Akta Hasse, sa Camilla!”

Bild

Bild

Vi åt en utsökt trerättersmiddag på kvällen med vinpaket, det var fantastiskt gott och jag kollade upp om vinerna fanns på Systembolaget nästa dag, men icke. Vem blev förvånad, inte jag, ha ha. Rödvinet till varmrätten var ljuvlig.

OBS! Boka bord, annars blir det tyvärr så att man får äta väldigt sent eller sätta sig i bilen och åka till Växjö. Nja, det fanns en pizzeria i Kosta också, jag är dock osäker på om den var öppen på kvällen.

Förrätt:

Artic Aurora lax på fyra sätt.
Gran och enbärsrökt, dill och citrongravad, inkokt med rökt majonäs samt mousseline med löjrom.

2004 Riesling Dorsheimer Pittermänschen Michael Schäfer Nahe Tyskland.

Varmrätt:

Oxfilé med puré på rostad rotselleri, syrad lök samt tomat- och kardemummasylt, serveras med sky på gröna enbär.

2011 Chateau des Mongettes Costieres de Nimés Frankrike

Efterrätt:

Citron- och ingefärskaka med citrussallad och blodapelsinsorbet.

Croft Pink Port Douro Portugal

Bild

Efter maten kände vi oss tvungna att besöka glasbaren. Vi hade varit där på dagen men förstod att den skulle besökas på kvällen för bästa upplevelse. Blev en drink där innan läggdags.

Vår vistelse avslutades med lite outlet shopping, mitt bästa fynd var en Galvin Green anorak i Gore-Tex för 799 kr. Väl värt resan då en sådan jacka brukar kosta ca 2700-2900 kr. Bra pris 👍🏼

Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: