Ett recept att prova – det var mycket gott. Vi kastade oss över rätten så det blev inget foto på den goda maten.
Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème
Antal personer: 4
Klicka här för att läsa hela receptet!
Ingredienser:
600 g torskrygg
1 l vatten
1 dl salt
Pepparrotscrème:
2 dl crème fraiche
2 msk pepparrot, riven
1 msk citronjuice
salt och vitpeppar
800 g potatispuré
1 dl prästost, vällagrad och riven
5 dl kantareller
rårörda lingon
Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan.
Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.
Servering: Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Smaksätt potatispurén med den rivna prästosten. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon.