Torskrygg.


Ett recept att prova – det var mycket gott. Vi kastade oss över rätten så det blev inget foto på den goda maten.

Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème

Antal personer: 4

Klicka här för att läsa hela receptet!

Ingredienser: 

600 g torskrygg

1 l vatten

1 dl salt

Pepparrotscrème:

2 dl crème fraiche

2 msk pepparrot, riven

1 msk citronjuice

salt och vitpeppar

800 g potatispuré

1 dl prästost, vällagrad och riven

5 dl kantareller

rårörda lingon

Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan.

Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.

Servering: Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Smaksätt potatispurén med den rivna prästosten. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: