Torskrygg.


Ett recept att prova – det var mycket gott. Vi kastade oss över rätten så det blev inget foto på den goda maten.

Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème

Antal personer: 4

Klicka här för att läsa hela receptet!

Ingredienser: 

600 g torskrygg

1 l vatten

1 dl salt

Pepparrotscrème:

2 dl crème fraiche

2 msk pepparrot, riven

1 msk citronjuice

salt och vitpeppar

800 g potatispuré

1 dl prästost, vällagrad och riven

5 dl kantareller

rårörda lingon

Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan.

Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.

Servering: Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Smaksätt potatispurén med den rivna prästosten. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s