Toast Skagen, Kobsa style.


Tilltugg till en snaps eller förrätt?

500 g färska räkor
1 dl crème fraîche
1 dl majonäs
1 rödlök
1 knippe dill
1 knippe gräslök
2 teskedar riven pepparrot
1 tesked Sambal Olek

Skala räkorna (medans du lyssnar på hårdrock, Van Halens album ”5150” fungerar bra).

Finhacka rödlök, gräslök och dill. Blanda crème fraîche och majonäsen, rör i det hackade, pepparrot och Sambal Olek. Rör till sist ner de skalade räkorna och smaka av med salt & peppar.

Nu kan kocken ta lite röra på en bruschetta och smaka av. En iskall Aalborg Taffel passar bra till.

20130810-155254.jpg

Låt röran sedan stå i kylen någon timma innan servering.

Bon Apetit

(Istället för pepparrot kan man blanda i riven prästost och Dijonsenap. Västerbottenost fungerar alldeles utmärkt).

Annonser

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s