Fisksoppa


Jag tagit bort en ingrediens som får bli min egna hemlighet. Ingrediensen som saknas höjer rätten lite extra! Nyfiken?

Ingredienser för 4 personer:

400 gram torsk, Tänk på havet! Köp havsvänlig torsk, eller sejfiléer.
300 gram laxfilé
150 gram räkor, skalade
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja

Tillagning
1. Skär fisken i 3 cm kuber.

2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.

3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.

4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.

Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.

Annons

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: