Jag tagit bort en ingrediens som får bli min egna hemlighet. Ingrediensen som saknas höjer rätten lite extra! Nyfiken?
Ingredienser för 4 personer:
400 gram torsk, Tänk på havet! Köp havsvänlig torsk, eller sejfiléer.
300 gram laxfilé
150 gram räkor, skalade
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja
Tillagning
1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.