Tjeckiskt (!)(?)


(!) Något som är väldigt Tjeckiskt är dockteater och dockor/marionetter kan man köpa i exklusiva butiker eller på marknader som de nedan. Lite roligt är det att man håller fast vid denna konst trots att läsplattor och dataspel konkurrerar om uppmärksamheten.

Vilka sagor?
Vilka sagor?

(?) Absint kommer inte från Tjeckien men det finns att köpa på många ställen i Prag. Man tvistar om den Absint som säljs är fulsprit eller inte, är det orginal receptet eller bara smaksättare och färgämnen. Absint drack man bland annat i Paris där Strindberg, Munch, Picasso konsumerat denna dryck flitigt. Det har ingenting med Tjeckien att göra således. Vi provade Becherovka istället, en bitter  som smakar pepparkaka och är bra mot ledvärk.

Många typer av Absint.
Många typer av Absint.

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: