På konferens…


Jag har varit på konferens i två dagar med nyttiga möten mellan människor och också lite utbildning samt inspiration. Det som var häftigast på konferensen var när Christer Fuglesang föreläste om sina två rymdresor. Han berättade att när rymdfärjan drog iväg gick det åt ca 50 kubikmeter bränsle per sekund. När motorerna drog igång visste han att 15 års väntan nu var slut, sedan accellererade rymdfärjan Discovery iväg. Flera tusen hästkrafter, eller sa han miljoner, släpptes lösa.

Christer berättade senare om hur rymdpromenaderna gick till och vad de gjorde på rymdsstationen ISS. Hur man gick på toaletten vid tyngdlöshet och mycket mer.

Christer visade både filmer och bilder såsom dessa nedanstående. (All photo below: NASA)

Han rekommenderade oss att kika in på NASAs hemsida där det finns flera fina bilder i även högupplöst format. Det var år 2006 som han var uppe i rymden på rymdstationen ISS och då fanns inte de kameror som görs idag där man kan ställa högt ISO och ändå få bra bilder. Han berättade att han hade svårt att ta nattbilder på Jorden, det blev bara oskarpt hela tiden, berodde på att han inte kunde ställa in tillräckligt kort slutartid. Omloppsbanan runt Jorden är ca 92 minuter så stationen snurrar runt Jorden med en fart av ca 27743 km/h, därför blir det oskarpt.

Nedanstående bild är tagen senare av en annan besättning.

 

Publicerad av Kobsa

Jag heter Robert Kobsa och kallar mig själv för fritidsfotograf då jag inte livnär mig på detta. Jag gillar att resa, läsa, träna och laga god mat. En god dryck till maten gör måltiden! Alla mina bilder är till salu för den som önskar köpa. Antingen utskrivet eller som fil beroende på vad den skall användas till. Mina bilder får ej användas utan min tillåtelse. Se även min hemsida där ni hittar fler bilder samt avtalsvilkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: