Idag blev det träning på gymmet och ojoj vad jobbigt det var efter nästan en veckas sjukdom. Jag behöver nog ett par dagar till för att bli bra från förkylningen men gjorde ändå ett antal övningar med både med skivstång och kettlebells. Efteråt sprutade svetten från pannan och flera timmar framåt.
Efter träning blev det lite matinköp och vi bestämde oss för att bjuda några av våra vänner på moules marinés med ett gott Alsace vin till, vilket våra kompisar naturligtvis nappade på. Det är så enkelt att göra och väldigt gott.

Något foto på den färdiga maten blev det aldrig för vi kastade oss hungrigt över maten så fort den blev klar. Nedan ser ni mitt receptet – pastan kan man lägga i den goda soppan när man ätit upp musslorna.
Ingredienser (4 personer)
Två nät med blåmusslor
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 st röd chilipeppar
0.5 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
Salt och peppar
Hackad persilja
Kokt pasta
Gör så här
1. Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
2. Skär lökarna och chilin i fina bitar. Hetta upp en stor kastrull.
3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, “grönsakerna” och grädden.
4. Rör i salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja.
En tanke på “Moules marinés”